2022-2023 YILI İÇİN OKUL VELİLERİMİZE YÖNELİK : SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI
http://onkayit.nesibeaydin.com.tr/ adresimizdeki SINAV KONULARI sayfasından seneye hangi sınıf olacak iseniz, o sınıf seviyesine ait SINAV KONULARI dokümanını inceleyebilirsiniz.
Okullarımızın başlama ve bitiş saatleri küçük farklarla kampüslerimize göre değişebilir. Günlük 9 saatlik ders programı uygulanır. Örneğin Ankara okullarımız 08.00 - 16.20, Konya okullarımız 09.00 - 17.00 arasında eğitim vermektedir. Kayıt olacağınız kampüsümüzün saatlerini görüşmeleriniz sırasında sorabilirsiniz.
Anaokullarımızda, 09.00-17.05 saatleri arasında eğitim öğretim yapılmaktadır. 08:00’de öğrencilerimiz serbest ve yapılandırmış oyunlarla güne duygusal bir hazırlıkla başlar, 16.40’da eğitim öğretim etkinliklerimiz öğrenciler ile birlikte değerlendirilerek sonlandırılır. Eğitim programımız öğrencilerimizin merak ettiği, onların ilgi ve ihtiyaçlarına yönelik temalardan oluşur. Temaya uygun haftalık çalışmalarımız eğitim uzmanlarımız tarafından planlanır ve öğretmenlerimiz tarafından uygulanır. Göster anlat etkinliği ile öğrencilerimiz temaya uygun bir konuyu hafta sonu aileleri ile araştırır ve yaptıkları araştırmaları her pazartesi arkadaşlarına anlatır. Salı günleri ise sosyal etkinlik günü olup, aylık olarak her hafta sıra ile mutfak etkinliği, aile katılımı, gezi ve tiyatro etkinlikleri gerçekleştirilir. Dil gelişimini, özgüven duygusunu geliştirmek ve paylaşma duygusunu en doğru şekilde öğrenmelerini sağlamak amacı ile öğrencilerimizin her perşembe günü kitap, cuma günü ise oyuncak getirmeleri istenir.
Öğrencilerimizin çok yönlü gelişimlerini sağlayacak; onları spor yapmaya teşvik edecek; sanat, bilim, kültür ve sosyal içerikli branş derslerine yer verilmektedir. Branş derslerinde sınıf öğretmenlerimizden biri de mutlaka branş dersi boyunca derste bulunur. Buradaki amaç; hem öğrencilerin bu derslere ilişkin tutum ve katılımını gözlemek hem de ders esnasında branş öğretmeni etkinliğini yaparken özellikle öz bakım ile ilgili öğrencileri desteklemektir.( Su ve tuvalet ihtiyaçlarında yardımcı olmak gibi.) Sınıf öğretmeni derste lider ya da otorite olmaz, süreci tamamiyle branş öğretmeni yürütür. Sınıf öğretmeni de bir öğrenci gibi dersi izler ve gerekiyorsa yine bir öğrenci gibi derse katılarak model teşkil eder. Branş derslerinin dağılımı haftalık olarak şu şekildedir.
- Drama: 2 saat
- Görsel Sanatlar: 2 saat
- Satranç: 1 saat
- Dans: 1 saat
- Beden Eğitimi: 2 saat jimnastik)
- İngilizce : 4 yaş: 8 saat 5 yaş: 10 saat
Her öğrencinin bireysel hızının takip edilmesi ve ihtiyaçları doğrultusunda bireysel çalışmalar ile desteklenmesi programımızın güçlü yanıdır. Bu programı oluşturmak ve devamlılığını sağlamak amacı ile 4- 5 yaş gruplarımızda iki üniversite mezunu(biri sınıf öğretmeni biri İngilizce öğretmeni) öğretmenimiz görev almaktadır. Bununla birlikte alanında uzman branş öğretmenlerimiz de kendi branşlarında tamamlayıcı etkinlikler ile programı destekler.”
4 yaşta çocukların ihtiyaçları doğrultusunda dinlenme zamanı planlanmaktadır. 5 yaş grubu öğrencilerimiz öğle yemeğinden sonra dinlenme saatinde kitap okuma, müzik dinleme gibi pasif etkinlikler ile dinlenmektedirler.
Kırtasiye malzemeleri, dış kaynaklar ve yabancı dil kitapları velilerimiz tarafından okul kırtasiyesinden satın alınır. Aydın Yayıncılığa ait ödev fasikülleri, yardımcı ders kaynakları ve soru bankaları okul kırtasiyesinden Kurum Yönetiminin belirlediği indirimle (Örneğin 2020 - 2021 yılında %60 indirim uygulanmıştır.) satın alınır. Ayrıca; öğrencilerimize, sene içinde birçok öğretim/ders modülü, yaprak test, çalışma yaprakları, sınavlar vs. ücretsiz olarak okul idaresi tarafından dağıtılır.
Bilsem öğrencilerini ön görüşme mülakatlarımızda tespit ediyoruz, ancak okullarımıza çok sayıda Bilsem öğrencisi başvuru yaptığı için her birine standart bir burs uygulamasında bulunamıyoruz. Okullarımızın ön görüşme etkinliklerinde, öğrencilerimizin gelişimsel özellikleri ve farklı becerileri tespit edildikten sonra velilerimize bilgilendirme yapılıyor. İlkokul yıllarında maddi desteğe ihtiyacı olan ailelere burs kurulu kararıyla ihtiyaç bursları verilebiliyor. Bu bursların akademik burs olarak adlandırılmasını 5 Yaş – 4.Sınıf yaş düzeyinde uygun bulmuyoruz. 5.sınıf ve sonrasında yüksek başarılı öğrencilerimiz, okullarımızın açtığı bursluluk sınavlarında, hak ettikleri bursları alabilmektedirler.
Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin başarının değerlendirilmesi ve ölçme değerlendirmenin genel esasları başlıklı 20.maddesinin ikinci fırkası ;İlkokul 1,2 ve 3.sınıflarda öğrencilerin başarısı; gelişim düzeyleri dikkate alınarak öğretmen rehberliğinde gerçekleştirilen ders etkinliklerine katılımları ile ilgili öğretim programlarında belirtilen değerlendirme ilkelerine göre tespit edilir. "Karnede ÇOK İYİ, İYİ ve GELİŞTİRİLMELİDİR şeklinde gösterilir."denilmektedir. Bu bağlamda okulumuzda 1., 2., 3., ve 4.sınıflarda bursluluk sınavları yapılmamaktadır.
5 -12.sınıf olacak öğrencilerimiz Şubat ayı içerisinde yaptığımız Bursluluk Sınavlarımızda sorulacak soruların konuları yayınlanır. Bu dokümanda %100 Tam burs alma şartları puan olarak belirtilmiştir.
Nesibe Aydın Okulları 4. sınıftan 12. sınıfa kadar “Okula Giriş ve Bursluluk Sınavı” ile öğrenci alımını gerçekleştirir. Ancak, LGS sonuçları açıklandıktan sonra, yüksek puanlı öğrencilerden okulumuza başvurular olmaktadır. Bu öğrenciler, hem LGS puanına hem de ‘Okula Giriş ve Bursluluk Sınavı’ sonucuna göre burs komitemiz tarafından değerlendirilir. LGS sonuçları açıklandığı dönemde, 9.sınıf kayıtlarımız kapanmış olacağından veya çok az kontenjan kalacağından dolayı, aday öğrencilerimizin BURSLULUK SINAVLARIMIZA mutlaka girmesini öneriyoruz. Sınavlarımızda burs alırsa, kayıt kontenjanını LGS sonucuna kadar saklayabiliyor veya aldığı/alacağı LGS sonucuna da bakarak revize edebiliyoruz.
Dışarıdan Öğrenci: IB programı için seneye 9, 10 ve 11. sınıf olacak tüm okulların öğrencileri kayıt yaptırabilirler. Ancak, Okula Giriş Puan barajımız ile İngilizce Seviye Barajımızı aşmaları koşulu aranmaktadır.
Gelecek yıl 12. sınıf olacak öğrencilerin ise, IB’ye kayıt yaptırabilmesi için, geldikleri okulda IB programında okuyor olmaları gerekiyor.
Devam Eden Öğrencimiz : 4 Ocak 2020 tarihinde yapılacak deneme sınavımızda, belirlediğimiz puan barajımızı aşan, kendi öğrencilerimizin, belirlenen ücret koşulu ile kayıtları alınır. 22 Şubat 2020 tarihinde yapılacak olan Seçme Sınavından sonra, bursluluk durumları değerlendirilir. Burs kazanan öğrencilerin aldıkları burs oranlarına göre ödeme planları yeniden düzenlenir.
- Bu yıl, 9 ve 10. Sınıflarda okuyan Yıldızlar Lisesi ve Gölbaşındaki Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimiz, 04 Ocak 2020 tarihinde yapacağımız OKUL BARAJ SINAVINDA belirlediğimiz puan barajını aşmaları durumunda, önümüzdeki yıl için, bu okullarımız arasında kontenjan dahilinde geçiş yapabilirler.
- 11. Sınıflarda okuyanlar ise puan BARAJINI geçse dahi sadece okudukları türdeki okullar arası ( Temel Liseden Anadoluya - Anadoludan Anadoluya veya Fenden Fene ) kontenjan dahilinde kayıt yaptırabilirler. Bursluluk koşulları ise 22 Şubat 2020 Cumartesi günü yapılacak Seçme Sınavından sonra, alacakları derecelere göre belirlenecektir.
- IB programına geçiş için ayrıca 9 veya 10. sınıfta olmak ve dil barajını geçmek gerekir.
Her iki kampüsümüzdeki Fen Lisemiz için, seneye 9, 10 ve 11. sınıf olacak tüm okulların öğrencileri kayıt yaptırabilirler. Ancak,
22-23 Şubat 2020 tarihlerinde yapılacak Seçme Sınavımızda, Fen Lisesine Giriş Puan Barajımızı aşmaları koşuluyla kayıt yaptırabilirler.
Seneye 12. Sınıf olacak öğrencilerin ise, Fen Lisemize kayıt yaptırabilmeleri için, ayrıca, herhangi bir Fen Lisesinde okuyor olmaları gerekiyor.
- Anaokulu sınıflarına; Yaptığımız öngörüşme ile aday öğrencilerin bilişsel ve temel kavram becerileri değerlendiriliyor; sosyal, dil ve psikomotor gelişimleri gözlemleniyor. Gözlemler sonucunda aday öğrencimizin hazır bulunuşluk seviyelerini tespit ederek, hem aileye danışman-rehberlik hizmeti sunuyor hem de öğrencilerden alınan bilgiler ışığında gelecek senenin eğitim programını planlıyoruz. Ayrıca bu süreçte veli beklentileri ile okulun misyonu/vizyonu arasında uyumsuzluk olmaması konusuna hassasiyet gösteriyoruz.
- İlkokul 1, 2, 3 ve 4. Sınıflara; Öğrencilerle öngörüşme yapıyoruz. Ön görüşmede yapılan gözlemlere ve öğrencilerin kendi yaş grubundan beklenen bilişsel becerileri gözlemleyerek ailelere danışmanlık veriyoruz. Kontenjan olması durumunda öğrencilerimiz ön görüşmeden sonra kayda davet ediliyor.
- Ortaokul 5, 6, 7 ve 8. Sınıflara; "Okul Giriş Sınavı" ile ilan edilen "Kayıt Kabul Barajı’nı aşan öğrencilerin kayıtlarını alıyoruz.
- Lise 9, 10, 11, ve 12. Sınıflara; "Liselerimize Giriş ve Bursluluk Sınavı" ile ilan edilen "Kayıt Kabul Barajı"nı aşan öğrencilerin kayıtlarını alıyoruz.
Okula Giriş Sınavı ile burs hakkı kazanmış öğrenciler her ders yılının sonunda bitirilen sınıfa ait; Nesibe Aydın deneme sınavları ortalamasına göre ilk %15 dilimdeki öğrenciler arasında yer alırlarsa; bursları, aynı oranda bir sonraki yıl içinde devam ettirilmektedir.
Ekte, burs yönetmeliğimizi inceleyebilirsiniz. Burs yönergesi sizin incelediğiniz tarihten sonra güncellenmiş olabilir. Güncel olan son yönetmeliği Okullar Koordinatörümüz Şemsettin Beşer'den ( s.beser@nesibeaydin.k12.tr ) talep edebilirsiniz.
Burs Yönetmeliğini İnceleyin.
Sevda Hanım,
23 Şubat 2020 tarihinde tüm ortaokullarımız genelinde Bursluluk ve Okula Giriş sınavımız yapılacaktır. Bu sınava kendi öğrencilerimizde girecektir. Bu sınavdan alacağı puan ve sıralamaya göre burs oranının %100'e kadar çekme ihtimali vardır. Ancak şu nu unutmayalım ki sınavımıza binlerce başarılı öğrenci girmektedir. Bu tür genel sınavlarda, sizin sınıf düzeyinizde ve devam ettiğiniz kampüsümüzde en az 1000 kişi bile girse, ilk 100'e giren çocukların her an bir veya yarım netle bile birbirlerini sıralamalarda geçtiklerini bilirsiniz. Çocukları bursluluk konusunda motive edebilirsiniz ancak beklentinizi kendisine hissettirmezseniz sınavlarımızda daha rahat bir performans sergileyecektir. Öğrencimize başarılar dilerim.
- 4. sınıflarımızda; 1. dönem 2 deneme sınavı, 2. dönem 3 deneme sınavı olmak üzere 5 deneme sınavı,
- 5, 6 ve 7 sınıflarımıza ayda bir deneme sınavı,
- 8. Sınıflarımıza her hafta deneme sınavı,
- 9 ve 10. sınıflarımıza beş haftada bir,
- 11. sınıflarımıza Ayda bir,
- 12 sınıflarımıza ise her hafta deneme sınavı uygulanır.
Ayrıca her eğitim öğretim yılının başında tüm sınıf düzeylerinde HBS (Hazır Bulunuşluk Sınavı) uygulanmaktadır. Eğitim öğretim yılı sonunda da YIL SONU sınavı yapılır. Yapılan tüm sınavlarımız Ölçme Değerlendirme birimi tarafından değerlendirilmekte ve gerekli birimlere sınav sonuç raporları sunulmaktadır.
Nakil ile gelen öğrencilerin teşvikinin devam etmesi e-okul onayına bağlı olacaktır. MEB onaylarsa teşviki devam eder, onaylamaz ise teşvik alamaz. Ancak okulumuzda yeteri kadar teşvik kontenjanı bulunduğundan bu güne kadar teşviği aktarılamayan olmamıştır.
LİSE 9, 10,11 ve 12.SINIFLAR : Okulumuz baraj sınavlarını aşarak kabul gören öğrenci velimizin, Aralık ve Mayıs ayı dışında öğrencinin eski okuluna nakil dilekçesi vermesi gerekiyor. (Devlet okullarından gelecek olanlar e-devlet üzerinden kendisi nakil başvurusu yapabilir) Eski okulu sisteme giriş yaptıktan sonra nakil işlemlerini e-okul sistemi üzerinden biz tamamlayacağız. ( MEB yönetmeliği gereği sadece Aralık ve Mayıs aylarında nakil işlemi yapılmamaktadır.)
ORTAOKUL,İLKOKUL, ANAOKULU: Nakil işlemleri, kesin kayıt işleminden sonra okul müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır. Velilerimizin geldikleri okula dilekçe vermelerine gerek yoktur.
12.sınıflarımız, NESİBE AYDIN OKULLARI'nın kendi yönetici ve öğretmenleriyle geliştirdiği, ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK SİSTEMİ ile haftada 53 saatlik yoğun bir program içerisinde eğitim alırlar. Aslında, Üniversiteye hazırlık programı 9.sınıfta başlar, 10.sınıfta temel konular tamamlanır. 11.sınıfın başından itibaren dönüşümlü olarak TYT konuları tekrar edilirken, zaman ilerledikçe AYTkonuları da işlenir. Düzenli olarak okul TYT ve AYT deneme sınavları yapar ve elde edilen sonuçlar anında değerlendirilir. Elde edilen sonuçlara göre Okul ders programlarına ve etütlere yön verilir. Öğrencilerin konu eksiklikleri, güçlü ve zayıf oldukları yönler PDR birimi tarafından çok iyi bilinir ve buna göre öğrencinin alacağı ek etüt veya problem çözme faaliyetleri planlanır.
Tüm lise öğrencilerimiz, "DERSHANESİZ EĞİTİM"in gerektirdiği şekilde tüm ihtiyaçlarını okul ortamında tamamlar. Eğitimimiz tam gündür. Günün her saatinde yoğun bir ders veya serbest çalışma saati dediğimiz saatler olabilir. Klasik anlamda, sabahtan ders yapma, öğleden sonraları daha rahat bırakıp etüt yapma gibi bir yaklaşımız yoktur.
Daha detaylı bilgi için http://onkayit.nesibeaydin.com.tr adresimizdeki AKADEMİK BİLGİ FORMLARINDA 12.sınıf için yayınlan formu inceleyebilirsiniz.
Anasınıfı programımızda öğrencilerimizin süreç içindeki yaşantıları eğitim kadromuz tarafından dikkatli bir şekilde takip edilmektedir. Sınıf öğretmenlerimiz başta olmak üzere yöneticilerimiz ve PDR uzmanlarımız tarafından her öğrencinin gelişimi bizzat yakından takip edilir, ihtiyaçları doğrultusunda uygulamalar şekillendirilir.
Gelişim izleme ve değerlendirmeye dair her ay mutlaka gelişim gözlem takibi, etkinlik ve oyun gözlemleri yapılır ve bu gözlemler tutanaklandırılarak öğrencinin gelişim dosyasında yerini alır. Gelişim gözlem takibi ile amacımız, her ay eğitim programında hedeflenen kazanımlara ulaşmak için öğrencilerin bireysel özelliklerine yönelik her çocuk ile birebir çalışmalar yaparak, öğrencileri bir üst seviyeye çıkartmaktır. Oyun gözlemlerimizin amacı öğrencilerin doğal oyun ortamı içerisindeki davranışlarının gözlemlenerek bilişsel, psiko-motor, dil ve sosyal-duygusal becerileri hakkında bilgi toplayarak takip edilmesi ve değerlendirilmesidir. Etkinlik gözlemleri ile ise öğrencilerin farklı öğrenme alanlarına yönelik ilgi ve tutumlarının kayıt altına alınarak takip edilmesi ve değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.
Bunun yanı sıra yine bir diğer değerlendirme ve öğrenci gelişimi takibi aracımız portfolyo uygulamasıdır. Portfolyo, öğrencinin bir dönem boyunca yaptığı çalışmalar arasından kendi seçtiği etkinlikleri anne, baba ile paylaşma sürecidir. Bu süreç;
- Öğrencinin yıl boyunca öğrenme sürecinin anne ve babalarla paylaşılması,
- Öğrencinin kendini ifade etme, yorum yapma ve öğrendiklerini başkalarıyla paylaşma yetilerini geliştirmesidir.
Tabiki kayıt yaptırabilir. Okullarımızın ( FEN LİSESİ, ANADOLU LİSESİ ve IB PROGRAMI) kayıt puan barajlarını geçen aday öğrencilerimiz YILDIZLAR LİSESİ için sınava girse bile GÖLBAŞI KAMPÜSÜ için kayıt hakkı vardır.
Aday bir öğrencimizin 5.sınıfta kazandığı sınav bursu 8.sınıfa kadar, 9.sınıfta kazandığı sınav bursu ise 12.sınıfa kadar devam etmektedir. Öğrencimizin içinde bulunduğu grubun (aynı sınıf düzeyindeki öğrencilerin) aynı yıl içinde girdiği tüm sınav sonuçlarına ve e-okul ortalamasına göre ilk %15 lik diliminde kalması gerekmektedir. Okullarımızdan burs alabilen öğrenciler, burs verilirken de bu kritere dikkat edildiğinden dolayı, bir sene sonra bursun kesilmesi söz konusu olmamaktadır. Ancak, öğrenci çalışmayı bırakır, derslerine ve sınavlarına önem vermez ise, burs kurulu sonuçlarına bakarak kendisini uyarabilir veya bir miktar bursunu kesebilir.
Okulumuzun, aday öğrencilerimize yönelik tüm faaliyet ve etkinlikleri ÜCRETSİZ yapılmaktadır.
Yıldızlar lisemizi telefonla arayarak sınıf bilginizin güncellenmesini isteyebilir veya ön kayıt sayfamızdaki ÖNCEDEN KAYITLILAR bölümüne cep telefonunuza iletilen TC ve Pin kodu ile giriş yaparak kendinizde güncelleyebilirsiniz. Sınıf değişimlerinde önceden yapılan sınav kaydınız silinir, yeni sınav kaydı yapılması gerekir.
Sınav baraj puanlarımız, sınavlarımız değerlendirildikten sonra ortaya çıkmata ve sonucunuz ile birlikte İnternette sınav sonuç sayfamızda yayınlanmaktadır.
Aday kaydınızı yaparken kullandığınız cep telefonuna erişim için PİN kodu gönderilmişti. Eğer unuttuysanız, Pin kodunuzu tekrar cep telefonunuza isteyebilirsiniz. http://onkayit.nesibeaydin.k12.tr adresindeki ÖNCEDEN KAYITLILAR sayfasından giriş yaparak aday bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz. Sınıf bilginizi değiştirirseniz yapılan sınav kaydınızı silinir ve yenisinin yapılması için tekrar aranırsınız. Ön kayıt işleminiz yapıldıktan sonra, öğrenci işleri uzmanlarımız sizi telefonla arayarak sınav kaydınızı oluşturacaktır. Bu sırada sizde http://onkayit.nesibeaydin.k12.tr adresinde yayınlanan SINAV KONULARI dokümanını ve AKADEMİK BİLGİ FORMLARINI inceleyebilirsiniz. Okulumuzu ziyaret ederek, yönetici ve öğretmenlerimiz ile görüşebilir, okulumuzun fiziki ve coğrafi konumunu tanıyabilirsiniz.
http://www.aydinyayincilik.com.tr adresinde okullarımızda kullanılan ders ve test dokümanlarına erişebilirsiniz. Okul kayıt baraj puanlarımız, okula giriş ve bursluluk sınavlarımız sonuçları açıklandığında belirleniyor. Kayıt barajı belirlenirken, sınava giren öğrenci sayısı ve okulda var olan açık kontenjan sayısı etken olmaktadır. Genelde okullarımız sınava katılan bir sınıf seviyesindeki tüm öğrencilerin %10 ila %15 arasına Asil kayıt hakkı verebiliyor. Sınav sonucu alan Asil kazanmış öğrencilerden kontenjan kadar kayıt alırsak, daha sonra gelen bir Asil öğrenci kayıt hakkı bulamayabiliyor. Bu yüzden sınavı kazanır kazanmaz kayıt için görüşmeye gelmenizi tavsiye ediyoruz.
Evet, öğrencimiz hak ettiği teşvik ile okulumuza nakil olacaktır. Tesvik desteğiniz 8.sınıf sonuna kadar devam edecek, lise 9.sınıfa geçtiğinde tekrar başvurunuz yapılacaktır.
Alan dışı soru çözmeniz durumunda ek puan alırsınız. Ancak, sizin önceliğiniz TM alanı soruları olmalıdır. Sınavda vaktiniz kalırsa, yapabildiğiniz kadar Fen sorusuda çözmeniz gerekir.
Yıl sonu İngilizce seviye belirme sınavımıza göre seviyesi düşük olan öğrencilere yeni eğitim-öğretim dönemi başlamadan 1 - 1.5 ay önce ( Ağustos ayı başlarından itibaren) takviye programları uygulanır. Yıl içerisinde öğrencilerimizden sınıfın gerisinde kalanlar olursa, bu öğrenciler etüt çalışmaları ile desteklenirler. Öğrencilerimiz, akademik olarak belirli bir düzey belirlenerek okula alındığı için yabancı dil programlarımıza da uyumları çok hızlı olmaktadır.
Nesibe
Aydın Eğitim Kurumlarında tüm sınıf seviyelerinde birinci yabancı dil İngilizcedir
ve eğitim programımızda önemli bir yer tutmaktadır.
Nesibe Aydın Gölbaşı Kampüsü Okulları, aynı zamanda bir "IB (Uluslararası Bakalorya)" Dünya Okulu ve "Cambridge Okulu" olarak İngilizce derslerinde "Cambridge Okullarının Programı" uygulanmaktadır.
- Kurum genelinde IB felsefesini benimsediğimiz için, İngilizce derslerimiz öğrencilerimizin Lise yıllarında IB programlarını tercih edebilecek seviyeye çıkarılması üzerine yapılandırılır.
- Cambridge okulu ünvanımız sayesinde, Gölbaşı dışındaki diğer kampüslerimizde de İngilizce dersleri "Cambridge Okulu" programları çervesinde şekillendir.
- Anaokulumuzda; 4
yaş grubunda haftada 8 saat, 5 yaş grubunda haftada 10 saat İngilizce dersi, anadili İngilizce
olan yabancı uyruklu öğretmenler tarafından verilir.
- İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda; haftada 14 saat,
- Ortaokul 5. sınıfta haftada 14 saat,
- 6. sınıfta haftada
12 saat,
- 7 ve 8. sınıfta haftada 11
saat İngilizce dersi, anadili İngilizce olan yabancı uyruklu öğretmenler ile
Türk öğretmenler tarafından verilir.
- Ortaokul 8. Sınıfta ve Lisede, kur sistemi uygulaması ile öğrencilerin düzeyine uygun
bir program dâhilinde İngilizce eğitimi sürdürülür. Öğrencilerimiz, İngilizce
dersinde dilbilgisi, konuşma, okuma, matematik, yaşam becerileri ve pratik
çalışmaları ayrı ayrı dersler olarak alır.
Öğrencilerimizin
dil pekiştirmeleri için yaz döneminde veli isteğine bağlı olarak yurtdışında dil
kurslarında da takviyeler yapılır.
- Okulumuzda 2. yabancı dilin öğretimi (Almanca, Fransızca ve İspanyolca) ilkokul 2. sınıftan itibaren yapılır. Öğrencilerimiz liselerimizden mezun olup,
üniversiteye başladıklarında, İngilizceyi; yurt içinde ve yurtdışında
kendilerini her alanda en iyi şekilde ifade edebilecek düzeyde öğrenmiş
olurlar. Ayrıca; ikinci yabancı dili de kendilerini yazılı ve sözlü ifade
edebilecek düzeyde öğrenirler.
Nesibe Aydın Eğitim Kurumlarında öğrenciler, uzman
eğitimciler tarafından yetenekleri doğrultusunda sanat ve spor faaliyetlerine
yönlendirilirler.
- Spor faaliyetleri içinde; İlkokul 1,2 ve 3.sınıflarda Fiziksel Ölçüm Testlerine katılırlar. Fiziksel uygunluk ve
yeteneklerine göre İlkokul 4.sınıftan itibaren en az bir spor dalı belirlenir ve bu dalda uzmanlaşmaları, takım çalışmalarına katılmaları ve seçtiği spor alanında LİSANS alması sağlanır.
- Müzik faaliyetleri içinde; Anasınıfı ve İlkokul yıllarında temel müzik eğitimini alan öğrencilerimiz, Ortaokul 5.sınıftan itibaren müzik derslerinde, ritim duygusu ve müzik kulağı ölçme
sonuçlarına göre branşlara ayrılırlar. Öğrencilerimizin okulu bitirdiğinde bir
müzik aletini çalabilmesi hedeflenir.
- Görsel Sanatlar faaliyetleri içinde; öğrencilerimiz görsel sanatlar ve resim derslerini, kendilerine ayrılmış görsel atölyelerinde yaparlar. Bir çok sanat alanında iki boyutlu ve üç boyutlu görsel çalışmalara katılırlar. Okullarımızın çeşitli bölgelerinde öğrencilerimizin eserleri sergilenir, öğretmenlerimiz yetenekli öğrencilerinin ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmalarını sağlarlar.
Doğru
okul seçiminde veli beklentileri ve okul hedeflerinin birbiri ile örtüşmesi
önemlidir. Bu bağlamda yıl içerisinde öğrenci velisi ile çeşitli bireysel
görüşmeler yapılmaktadır. Birinci ve
ikinci dönem olmak üzere yılda iki kez veli-öğretmen görüşme toplantısı yapılır.
Okul
olarak öncelikli hedefimiz, öğrencilerimizin okula mutlu gelip gitmelerini
sağlamaktır. Bu anlayıştan hareketle, öğrencilerimiz önce öğretmenine, daha
sonra arkadaşlarına ve yeni okul ortamına alışmasını sağlamak konusunda rehberlik
birimi, okul idaresi ve sınıf öğretmenleri koordineli bir çalışma yürütür. Yeni
bir okul ortamı, yeni arkadaş ve öğretmenler, bazı çocukların kaygılanmasına
sebep olabilir. Bu kaygıların sebepleri velisi ile görüşülerek tespit edilir ve
gerekli destek hizmeti profesyonelce verilir.
Hayır. Seçme sınavından önce kesinlikle tek bir kayıt bile almıyoruz. Sadece, kendi öğrencilerimizin kayıtlarını alıyoruz. Bunun nedeni de dışarıdan kaç öğrenci alacağımızı belirleyebilmek içindir. Seçme sınavından önce kaydını aldığımız kendi öğrencilerimizden, şayet, sınav barajını aşamayanlar olursa, onların kayıtlarını da sınavdan sonra hemen iade ediyoruz.
Dışarıdan Öğrenci: 26 Şubat 2017 tarihinde yapılacak olan Seçme Sınavından sonra, belirlediğimiz puan barajımızı aşan, seneye 9, 10, 11 ve 12. sınıf olacak aday öğrenciler, Yıldızlar Lisemize, kontenjan dahilinde kayıt yaptırabilirler.
Kendi Öğrencimiz: 7 Ocak 2016 tarihinde yapacağımız deneme sınavımızda, belirlediğimiz puan barajımızı aşan, kendi öğrencilerimizin, belirlenen ücret koşulu ile kayıtları alınır. 26 Şubat 2017 tarihinde yapılacak olan Seçme Sınavından sonra, bursluluk durumları değerlendirilir. Burs kazanan öğrencilerin aldıkları burs oranlarına göre ödeme planları yeniden düzenlenir.
Yıldızlar Lisemizde, 9, 10, 11 ve 12. sınıflara eğitim verilmektedir.
Lisemizde, 08.00 – 16.40 saatleri arasında TAM GÜN eğitim verilmekte ve Anadolu Lisesi + Dershane programı uygulanmaktadır. Öğrencilerimize, MEB’in Anadolu Liseleri için belirlediği müfredatı aynen uygulayıp, bunun üzerine de artı olarak Üniversite Hazırlık Programı veriyoruz. Ayrıca, bunlara ilaveten öğrencinin eksikleri doğrultusunda, ek dersler düzenleniyor, Problem Çözmeler (P.Ç) yapılıyor ve talepler doğrultusunda bire bir etütler veriliyor.
Tüm liselerimizde, Mevcut öğretmen kadromuz ile eğitimimize devam edeceğiz.
300 kişilik kafeteryamızda öğle yemeği verilecektir. Ancak, servis için yeterli sayıda başvuru olması gerekmektedir. Servis başvuruları, 2017 Haziran ayında alınacaktır. Yeterli başvuru olan semtlere servis konulacaktır.
Seçme sınavımıza giren MF ve TM öğrenci sayısı hemen hemen aynıdır. Ancak, belirlediğimiz baraj puanını MF puan türlerinde çok daha fazla öğrenci geçerken, TM puan türlerinde çok daha az sayıda öğrenci geçmektedir. Çünkü, sektörde, başarılı TM öğrenci sayısı, başarılı MF öğrenci sayısından çok daha azdır. Ancak, bizim puan barajımızı aşan TM öğrencilerimiz, yüksek puanlı üniversitelere / bölümlere yerleşirler.
12.sınıflarımızın ücretini 11.sınıf ücretleri ile karşılaştırmak doğru olmaz. Bu yılki 12.sınıf ücretini , geçen yılki 12.sınıf ücretlerimizle karşılaştırabiliriz.
Ayrıca, “12. sınıf programı, lisenin 4 yılını kapsadığı için, verilen ders ve Problem Çözme sayıları, dağıtılan doküman ve uygulanan Deneme Sınav sayılarının 11. Sınıflarının en az 3 katı” kadardır.
Test tekniğini geliştirmeye yönelik her yıl düzenli olarak deneme sınavları yapılacak, deneme sınavları sonunda konu analizi yapılarak kazanım eksiği bulunanlara tekrar dersleri yapılacaktır. Öğrencilere, yaprak testler, soru bankaları, aylık ödevler dağıtılarak sınav sistemine uygun soru çözmeleri sağlanacaktır. Ayrıca, serbest çalışma saatleri (SÇS), konu eksiklerini tamamlamaya yönelik ek dersler, soru sorma (P.Ç) saatleri ve bire bir etütler yapılacaktır.
Hayır. Okulumuzda Üniversite Hazırlık eğitimi, MEB müfredatı ile iç içe ders saatleri içerisinde verilmektedir. Bunun için ayrı bir ücret alınmamaktadır. (Diğer özel okullardan Üniversite Hazırlık Programı uygulayanlar, bu uygulamayı ders saatleri dışında ve ücret alarak yapmaktadır.) Okulumuz öğrencileri, hafta içi ve hafta sonu Cumartesi dahil okulumuza tam gün gelirler. Pazar günü okulumuz tatildir. Dolayısı ile bizim uygulamamızda, öğrencilerin bireysel çalışmalarına zaman kalmaktadır.
Gölbaşı’ndaki Anadolu Lisemize her zaman, Fen Lisesi ve IB programları için 11. sınıfa başlamadan önce (gideceğiniz bölümün puan barajını aşmak koşulu ile) kontenjan dahilinde geçiş yapabilirsiniz.
Yıldızlar Lisemiz ile Anadolu Lisemizde MEB’in Anadolu Lisesi programı uygulanır.
Gölbaşı’ndaki Fen Lisemizde, MEB’in Fen Lisesi programı uygulanır. Ayrıca fen ve matematik alanında bilimsel proje ve laboratuvar ağırlıklı programlarımız bulunmaktadır.
Gölbaşı Kampüsünde ayrıca, IB (Uluslararası Bakalorya) programı uygulanmaktadır.
Gölbaşı’ndaki Fen Lisemiz, Anadolu Lisemiz ve IB Programımız kampüs içerisinde olmaları nedeniyle spor, sanat, müzik, kulüp imkanları Yıldızlar Lisesi’nden daha fazladır.
Her üç lisemizin, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında, Üniversite Hazırlık Programı olarak aynı program uygulanır, aynı dokümanlar dağıtılır.
Sıhhiye Atatürk Lisesi öğrencilerine hazırlık + 4 yıllık diploma veriyor. Biz öğrencilere 4 yıllık diploma vereceğiz. Öğrenci ayrıca, "Sıhhiye’deki Atatürk Lisesi’nde 1 yıl hazırlık okumuştur." yazısı alabilir, denklik sağlanmış olur.
Etüt: Tüm sınıf
düzeylerimizde yapılan deneme sınavı ve öğretmenlerin ders içi gözlem
sonuçlarına göre akademik olarak eksiklikleri tespit edilen öğrencilerimize,
hem grup etütleri hem de birebir etütler verilmektedir. Ayrıca öğrencilerimiz
eğitim portalı üzerinden kendileri de etüt talebinde bulunabilmektedir.
Problem Çözme Saatleri (P.Ç): Her
branşdan en az iki öğretmenin bulunduğu ve öğrencinin kişisel tekrar
çalışmalarını yaparken öğretmenlerine anında ve birebir sorularını sorabildiği
saatlerdir. 7. sınıftan itibaren öğrencinin haftalık ders programında PÇ saatleri
yer almaktadır.
Serbest Çalışma Saatleri
(S.Ç.S.): Öğrencierimiz,
haftalık ders programı içinde yer alan bu saatlerde, bir branş öğretmeni
eşliğinde sınıflarında serbest çalışırlar.
- 9 ve 10. sınıflarımıza ayda bir,
- 11. sınıflarımıza 15 günde bir,
- 12 sınıflarımıza ise her hafta deneme
sınavı uygulanır.
Ayrıca her eğitim öğretim yılının başında tüm sınıf
düzeylerinde HBS (Hazır Bulunuşluk Sınavı) uygulanmaktadır. Eğitim öğretim yılı
sonunda da YIL SONU sınavı yapılır. Yapılan tüm sınavlarımız Ölçme
Değerlendirme birimi tarafından değerlendirilmekte ve gerekli birimlere sınav
sonuç raporları sunulmaktadır.Nesibe Aydın Eğitim Kurumlarında ödevler her sınıf düzeyinde günlük, haftalık
ve aylık periyotlarla verilmektedir. Günlük ödevler haftalık ders programında
yer alan ödev saatinde ve okulda yapılmaktadır. Aylık ödevler ise
öğrencilerimize kitapçık olarak dağıtılmakta ve Eğitim Portalı üzerinden
yayınlanan Akademik takvimde belirtilen tarihlerde kontrol edilmektedir. Ödev
konusunda direnç gösteren öğrenciler, rehberlik birimi tarafından takip edilip,
veli ile iletişim kurularak sorunun çözümü gerçekleştirilir.
Anaokullarında:
Öğrencilerimizin gelişim durumlarına ve
ihtiyaçlarına göre çeşitli çalışma sayfaları hafta sonu verilerek hem
sorumluluk becerileri geliştirilir hem de akademik ve sosyal gelişimleri
desteklenir. Ayrıca hafta içinde göster anlat günü, kitap
günü ve oyuncak günü gibi uygulamalarımız da haftalık program içine dâhil edilerek
öğrencilerimizin rutinleri hatırlamaları sağlanmaktadır. Bu rutinleri
gerçekleştirirken benmerkezci dönemde olan çocuklarımıza iletişim becerileri ve
paylaşma bilinci kazandırılmakta, özgüven duyguları geliştirilmektedir.
İlkokul, Ortaokul ve
Lisede:
Nesibe Aydın Eğitim Kurumlarında ödevler her sınıf düzeyinde günlük, haftalık
ve aylık periyotlarla verilmektedir. Günlük ödevler haftalık ders programında
yer alan ödev saatinde ve okulda yapılmaktadır. Aylık ödevler ise
öğrencilerimize kitapçık olarak dağıtılmakta ve Eğitim Portalı üzerinden
yayınlanan Akademik takvimde belirtilen tarihlerde kontrol edilmektedir. Ödev
konusunda direnç gösteren öğrenciler, rehberlik birimi tarafından takip edilip,
veli ile iletişim kurularak sorunun çözümü gerçekleştirilir.
Binamızda 60 m2 lik spor salonumuz bulunmaktadır. Bu salonumuzda dans, aerobik, halkoyunları gibi etkinliklerin yanısıra; masa tenisi, gibi aktiviteler yapılmaktadır. Ayrıca, Gölbaşı Kampüsümüzde yapılacak elemeleri geçen öğrencilerimiz, okul takımımıza alınmakta ve Gölbaşı Kampüsümüzde ücretsiz BASKETBOL, YÜZME gibi dersler verilmektedir.
Okul takımlarımıza seçilen öğrencilerimiz, kampüsümüzde ücretsiz olarak çalıştırılırlar. Ayrıca, tüm öğrencilerimiz, Sanat Akademimizin de çeşitli imkanlarından ücreti dahilinde faydalanabilirler. Ücret, kendi öğrencilerimize son derece uygun koşullarda belirlenmektedir.
Nesibe Aydın Okulları, 2016 yılından itibaren Uluslararası Cambridge Okulu ve Uluslararası Cambridge Sınav Merkezi olmuştur.
Yıldızlar Lisesi dahil tüm okullarımızda, olmak üzere "Cambridge Okulları Programı" uygulanmaktadır. Ayrıca, Uluslararası Cambridge Sınavları okulumuz bünyesinde yapılmakta ve sınavları aşan öğrencilere "Cambridge Sertifikası" verilmektedir.
Velilerimize öğretmenlerimizin cep telefonları
verilmemekte, velilerimiz öğretmenlere okul telefonundan
ulaşabilmektedirler. Öğretmenlerimiz gün
içinde öğrencilerimiz ile ilgilenmekte olup, cep telefonlarını yanlarında
taşımamaktadırlar. Velimiz idari
görevlimize görüşmek istediği öğretmen ismini verir ve öğretmenimiz ilk müsait
zamanında velilerimize geri dönüş sağlar.
- MÜSTAKİL, KLİMALI, KAMERA SİSTEMLİ, PARMAK İZİ ALGILAYAN GÜVENLİK TURNİKESİ, TEKNOLOJİ DONANIMLI, YANGIN ve HIRSIZLIK
ALARM sistemleriyle donatılmış binamızda, Yıldızlar Lisesi olarak başarılarımıza imza atmaya devam ediyoruz.
- Öğrencilerimizin can güvenlikleri, bizim için herşeyden önce gelmektedir. Bunun için binamızda her tür güvenlik önlemi alınmıştır. Sınıflar ve
rehberlik odaları hariç, tüm birimler Görüntülü Kamera Sistemiyle izlenmektedir.
- Binamızın giriş kapısında sürekli bir erkek güvenlik görevlisi ile bina içerisinde de bir bayan güvenlik görevlisi bulunmaktadır.
- Öğrencilerimizin sağlıkları ile ilgili her türlü veri, okul portal sistemine kaydedilir ve okul yöneticileri tarafından izlenir.
- Okulumuzda tam zamanlı çalışan sağlık görevlisi (hemşire) bulunur.
- Kurumumuzun, acil durumlar için tam donanımlı bir ambulansı vardır
Yıl sonu
İngilizce seviye belirme sınavımıza göre seviyesi düşük olan öğrencilere yeni eğitim-öğretim dönemi başlamadan 1 - 1.5 ay önce ( Ağustos ayı başlarından itibaren) takviye programları uygulanır. Yıl içerisinde öğrencilerimizden sınıfın gerisinde kalanlar olursa, bu öğrenciler etüt çalışmaları ile desteklenirler. Öğrencilerimiz, akademik olarak belirli bir düzey belirlenerek okula alındığı için yabancı dil programlarımıza kolayca uyum sağlarlar.
Lise (9, 10 ve 11. Sınıf): Haftada 2 ila 4
saat arasında kulüp çalışmaları yapılmaktadır.
12.sınıflarımız sınav hazırlık yıllarında olduklarından dolayı , kulüp çalışması yapılmamaktadır.
Eğitim-öğretim yılı
başında tüm kulüplerimizin ayrıntılı olarak anlatıldığı kulüp kitapçığı
öğrencilerimize dağıtılır ve tüm öğrencilerimizin kulüp seçimlerini kendilerinin yapmaları sağlanır. Kulüplerle ilgili eğitim uzmanlarımız kulüp atamalarını, kulüp kontenjanlarına göre yapar.
Kulüp faaliyetlerinin özünde, öğrencinin ilgi duyduğu ve yeteneği olan alanlarda, severek ve isteyerek, aynı zamanda eğlenerek faaliyet içinde olması yatar. (Dans, aerobik,gitar, bateri, piyano,drama, fotoğrafçılık, radyoculuk,satranç, GO vb.)
- İlkokul (1, 2, 3 ve 4.
Sınıf), Ortaokul (5, 6 ve 7. Sınıf) ve Lise (9, 10 ve 11. Sınıf): Haftada 2 ila 4
saat arasında kulüp çalışmaları yapılmaktadır.
- Sınav hazırlık yıllarında olduklarından dolayı , 8.sınıflarımızda haftada
2 saat kulüp çalışması yapılmakta, 12.sınıflarımızda kulüp çalışmaları yapılmamaktadır.
Eğitim-öğretim yılı
başında tüm kulüplerimizin ayrıntılı olarak anlatıldığı kulüp kitapçığı Eğitim Portalımızda yayınlanır ve tüm öğrencilerimizin kulüp seçimlerini kendilerinin yapmaları sağlanır. Kulüplerle ilgili eğitim uzmanlarımız kulüp atamalarını, kulüp kontenjanlarına göre yapar. Yıllık veya daha uzun süren ( örneğin tüm ortaokul yılları boyunca süren İzcilik kulübü gibi) kulüplerimiz mevcuttur.
Kulüp faaliyetlerinin özünde, öğrencinin ilgi duyduğu ve yeteneği olan alanlarda, severek ve isteyerek, aynı zamanda eğlenerek yapacağı faaliyet içinde olması yatar. Sosyal, sanatsal, sportif ve akademik içerikli bir çok kulüp faaliyetimiz vardır.
Ders
programlarımız, M.E.B'nın müfredatında belirtilen konular çerçevesinde yapılır.
Zümrelerimiz toplanarak bu müfredata göre kaç saate ihtiyaçları olduğunu
bildirir. Ders saatleri ve program buna göre düzenlenir. Bir ders saati süremiz
40 dakikadır. Dönem başında hazırlanan
ders programları Eğitim Portalı aracılığı ile velilerimiz ile paylaşılmaktadır.
Eğitim
programlarımızın akademik kısmı pedagojik esaslar doğrultusunda düzenlenmiştir.
Öğrencilerimiz MEB müfredatına yönelik dersleri alırken aynı zamanda gün
içerisinde kulüp saatlerine katılarak ilgi alanlarına göre etkinlikler yapacaktır.Ayrıca, resim, müzik derslerinde de kendi yeteneklerine göre nefes alacak fırsatı bulacaklardır. Dersliklerin bulunduğu katlarda, eğitim uzmanı, rehber öğretmen ve nöbetçi
öğretmenler bulunacaktır. Ayrıca teneffüs saatlerinde idareci,
öğretmen ve güvenlik görevlileri nöbet tutacaktır.
Yetenekli,
hızlı öğrenen, öğrenme ihtiyacını sürekli gündeme getiren, soru soran ve farklı
potansiyele sahip 5-12 yaş çocuklarımız için ‘Gelişim ve Bilim Programı’ adında
ders dışında takip edilen bir programımız vardır. Programın amacı, hızlı
öğrenen, farklı ilgi alanları olan çocuklara farklılaştırılmış ve
zenginleştirilmiş bir eğitim ortamı sunmaktır. Bireysel farklılıklar göz önünde
bulundurularak, esnek ve güvenilir bir ortamda, yaratıcılığı geliştirici bir
müfredatla disiplinler arası çalışmalar yapılır.
Öğrenciyi
tanıma çalışmaları kapsamında öğrencilerin bireysel farklılıkları tespit
edilmekte ve bu farklılıklar göz önüne alınarak öğrenciler ile doğru iletişim
kurulmaktadır. Bu durum da öğrencilerin
üzerinde olumlu etki yaratmaktadır. Kurulan olumlu iletişim sayesinde öğrencilerimiz
kendi gönüllülüğü ile rehberlik öğretmenine ve diğer öğretmenlere başvurmaktadır.
Okul
sürecinde tüm değerlendirme süreçlerinden edinilen bilgiler, bireysel veli
görüşmeleri aracılığıyla aileler ile paylaşılır. Çocuğun eğitiminde aile
ayağının fazlasıyla önemseyen bir kurum olarak yıl boyunca aileye danışmanlık çalışmalarımız devam ederken, öğrenci gelişimi ile ilgili yapılan gözlemler ve
değerlendirmeler velilerimizle sık sık bireysel veli görüşmelerimizde
paylaşılmakta, bunun yanı sıra genel veli toplantılarımızda da sınıf ve branş
öğretmenlerimizden ayrıntılı bilgi almaktadırlar.
Ayrıca okula ve öğrencilerimize dair tüm süreçlerin
takip edilebileceği çoklu ve farklı bilgilendirme kanalları ile velilerimize
ulaşırız.
Bireysel veli görüşmelerimiz dışında öğrencilerimiz ile ilgili
yaşadığımız tüm süreçleri velilerimizin her zaman takip edebildiği
sistemlerimiz de mevcuttur. Bunlardan
ilki okul web sitemizdir. (http://www.nesibeaydin.k12.tr) Birçok
etkinlik örneklerimizi web sitemizden ve portal duyurular bölümünden takip edebilirsiniz.
Veli
El kitabı; yeni eğitim öğretim yılı başında velilerimize verilen ‘Veli El
Kitabı’ ile de hem idari hem de eğitim işleyişi ile ilgili bilgi edinilir. Bununla
birlikte Nesibe Aydın Eğitim kurumlarının etkinlik haberleri ile dopdolu Aydın
Eğitim Dergisi velilerimize ulaşır.
Anasınıfı bulunan kampüslerimizde velilerimizin öğretmenleri ile de günlük olarak haberleşmenizi sağlayan
İletişim defterleri kullanılmaktadır. Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Rehberlik Birimi,
öğrencilerin içinde bulundukları yaş dönemi göz önünde bulundurarak, onların
bilişsel, sosyal-duygusal ve akademik gelişimlerini yakından izler, ihtiyaçları
doğrultusunda takip ve destek çalışmaları yürütür. Yaklaşım ve içerik
olarak “Gelişimsel ve Önleyici Rehberlik” hizmetleri sunmayı amaçlayan
Rehberlik Birimi, çalışmalarında öğrenci merkezli olup, aile ve öğretmen
işbirliğinin oluşturulması için gerekli ortamı hazırlar.
Kurum öğrenci, veli ve çalışanların bilgilerinin
saklandığı elektronik ortamdır. Eğitimin
en önemli parçası olan öğrenciyi tanıma çalışmalarında portal sistemimiz
bizlere çok büyük kolaylık sağlar. Bizler anaokulundan 12. sınıfa kadar
öğrencilerimiz ile ilgili tüm bilgileri portal sistemimizde depolarız ve
öğrencimizle karşı karşıya gelecek her eğitimci için bu bilgiler çok önemli yol
gösterici olur. Velilerimiz portal hesaplarından öğrencilerimizin gelişimleri
ile ilgili gözlem ve değerlendirmelere, rehberlik notlarına ulaşabilirken, aynı
zamanda ödev, duyuru, sosyal etkinlik gibi süreçleri de portal üzerinden takip
edebilmektedirler. Velilerimize eğitim -öğretim dönemi başlangıcında kurum bilgi işlem servisi
tarafından “ Eğitim Portalı Semineri” verilir.
Nesibe
Aydın Eğitim Kurumlarında öğrenci takibi sınıf öğretmenliği, rehberlik birimi
ve velilerimizle öğrencilerimiz hakkında sürekli iletişim kurabildiğimiz Eğitim
Portalı üzerinden yapılır.
Okullarımızın en önemli özelliklerinin başında yapıcı disiplin ve takipçi olması gelmektedir. Öğrenci takibi konusunda bir çok rehberlik ve yönetimsel takip sistemimiz mevcuttur. Öğrencimiz, ödev kitapçıklarında hangi soruyu yapıp yapmadığına kadar, veya ne sıklıkla revire gidip gitmediğini veya hangi yemekleri sevip sevmediğine kadar takip edilmektedir.
Sınavla öğrenci alımı yaptığımız için seviye grupları arasında ciddi
farklar olmuyor. Sınav sonuçlarına göre dönem dönem şubeler arasında değişiklik
yapılabiliyor. Burada çocuğun düştüğü yerden kalkma becerisini kazandırmaya
çalışıyoruz.
Kurum genelinde;
- 8, 9, 10 11 ve 12. sınıflarda
seviye grupları sistemi uygulanıyor. Öğrencilerimizin yıl
içinde girdikleri deneme sınavı sonuçlarına göre,2 yada 3 ayda bir grup değişimleri
yapılır.
- Ana sınıfı, İlkokul ve Ortaokul 5,6, ve 7.sınıflarda, sınav sonuçlarına bakılarak, herhangi bir seviye grupları sistemi uygulanmaz.
Sınıf
seviyesine göre her hafta veya her ay yaptığımız sınavların sonucu rehberlik
birimimiz tarafından incelenerek öğrencide görülen akademik düşüşün nedenleri
araştırılır. Hem öğrenciye hem de velilerimize geri bildirimleri verilir. Bu
süreçte öğrenciye birebir etütler planlanır. Sınavlardaki düşüşler sonucu
öğrenci grup düşeceği belli olduğunda, öncelikle düşüş yaşayacağı öğrenciye
hissettirilir.
Öğrenciye verilen etüt, takviye ve rehberlik sonucunda düşüş
yaşayan öğrenci ile sınıf öğretmeni, rehber öğretmen ve yöneticiler bire bir
görüşmeler yaparak bir sonraki grup değişimine kadar bunun düzeltilebileceği
anlatılır. Bunu başaran öğrencilerden örnekler verilir. Bunu başarabilmesi için
kendisine rehberlik yapılır. Akademik başarısı takip edilir. Konu ve kazanımlardaki
eksik yönlerine yoğunlaşılır.
Rehberlik
birimimiz öğrencinin sadece akademik durumunu takip etmez. Bunun yanı sıra öğrencilerin
sosyal ve duygusal gelişimi, ilgi, yetenek ve eğilimleri ile ilgili takipler de
yapılmaktadır. Ayrıca öğrencilerin öğrenme sitilleri ile mesleki eğilimlerine
yönelik her sene çalışmalar yürütülürken, her öğrencinin bir üst kademeye
geçişi ile ilgili de tanıma ve hazırlık çalışmaları yapılmaktadır.
HAYIR. Eğitim Kurumlarımıza ait tüm okullarımızda, bütün sistemimiz birebir aynıdır.
Eğitim – öğretim müfredatı, eğitim materyalleri, ders programları,
ölçme-değerlendirme, öğretmenlere uygulan hizmet içi eğitim seminerleri ve insan kaynakları seçimleri kurumsal olarak ortak yapılır. Tüm uygulamalar kampüslerimizde eş güdümlü olarak yürütülür.
Öncelikle rehberlik öğretmenlerimiz tarafından öğrencinin başarısını
olumsuz etkileyen ve motivasyonunu düşüren sorunların var olup olmadığı tespit
edilir. Bu sorunları tespit etmek amacı
ile öğrenci ile bireysel görüşmeler yapılır. Rehberlik biriminin gizlilik
ilkesi çerçevesinde yapılan çeşitli envanterler ve öğrencinin ailesi, akran
grubu ve öğretmenleri ile yapılan diğer görüşmelerle sorun tanımlanır. Sorunun
niteliğine göre çeşitli aşamalarla öğrenci desteklenir, yönlendirilir ve
problem çözülür.
Sınav sonuçları ölçme-değerlendirme konusunda uzman yöneticilerimiz tarafından yapılmaktadır. Deneme sınavı sonuçları, aynı sınıf düzeyinde okuyan tüm öğrenciler bir arada sıralama alacak şekilde yapılır. Örneğin, Gölbaşı ortaokulumuza devam eden bir öğrencimiz, Konya ve Antalya okullarımıza devam eden aynı sınıf düzeyindeki öğrencilerin de içinde olduğu öğrenci havuzunda puanını ve sınav sıralamalarını görür. Kurum genelinde sınavlarımız ortak ve aynı zamanda yapılmaktadır. Kurumsal değerlerdirme standartlarımız gereği öğrencilerimiz kampüslerimiz arasında rahatlıkla nakil olabilir.
Gölbaşı Kampüsü: IB-DP programı 5 yıldır uygulanıyor.
Konya Kampüsü: 2 yıl içinde IBDP programının kabulünün alınıp öğrenci kabulüne başlamayı planlıyoruz.
Antalya Kampüsü: 3 yıl içinde IBDP programının kabulünün alınıp öğrenci kabulüne başlamayı planlıyoruz.
IBDP Kabul Şartları:
Öğrencimizin B1+ ( Intermediate ) ve daha üzeri bir düzeyde İngilizce akademik altyapısı olması gerekmektedir. IB kayıt kabulü sırasında ayrıca "İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI" okulumuz tarafından yapılmaktadır.
9.sınıf OKUL GİRİŞ SINAVLARIMIZDA IB kayıt kabul barajını aşması veya TEOG sınavlarında 475 puan ve üzeri almış olması şarttır.
Vizyonumuz, öğrencilerimizi, evrensel değerleri benimsemiş, özgür, sorumluluk sahibi, açık fikirli, duyarlı, yaratıcı, sorgulayan ve özyönetim becerilerine sahip bireyler olarak yaşama hazırlamaktır.
Misyonumuz, bütünsel eğitim yaklaşımıyla öğrencilerimizi, öğrenmeyi yaşam becerisi olarak kullanan
bağımsız bireyler olmaları için destekleriz.
- Okul kültürümüz, yetkin kadromuz, uyguladığımız ulusal ve uluslararası programlarla öğrencilerimize evrensel değerler kazandırırız.
- Rehberlik ve ölçme- değerlendirme hizmetlerimizle, öğrencilerimizin sorumluluklarını yerine getirebilen öz disipline sahip bireyler olmalarını destekleriz.
- Öğrencilerimizi, akademik, sportif ve sanatsal alanlarda destekleyerek yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarını sağlarız.
- Sosyal etkinliklerimiz ve öğrenme ortamlarımızla öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlarız. Öğrencilerimizin bu etkinliklerde aldıkları sorumluluklarla daha iyi bir dünyaya katkı sağlarız.
- Yerel ve küresel problemlere duyarlı, çözüm üretebilen ve girişimci bireyler yetiştiririz.
Yapıcı
bir disiplin anlayışımız vardır. Sorumlulukları kapsamında çocuklarımızdan yapmaları gerekenleri bekliyoruz, temel değerleri veriyoruz. Öğrenciler verilen sorumluluklarını yerine getirmiyor ise, bu durum ya okul ya da ev ile ilgili
bilmemiz ve çözümlememiz ya da destek olmamız gereken bir durumun varlığına
işaret eder. Bu nedenle öğrencilerin rutinleri takip edip etmedikleri
sorumluluklarına yerine getirip getirmedikleri bizler için önemlidir ve sıkı
bir şekilde takip edilir. Yapılan bu takip işimizin gerekliliğidir. Bu anlamda önleyici, yapıcı bir disiplin anlayışımız vardır.
Öğrencilerimiz sevgi dolu bir ortamda kurallarla sorumluluk duygusunu kazanarak
büyüyor. Aynı zamanda yapıcı disiplin anlayışımızda, anne-babanın çocuğuna
tavrını ve evdeki desteğini de sorguluyoruz. Veli toplantımıza katılıyor mu,
portala yazdıklarımızı takip ediyor mu, aile ve okul işbirliğini ön planda tutuyoruz.
Her yıl yeni ve farklı eğitimci gözüyle değerlendirilen çocuk, farklı eğitim ve öğretim yöntemlerinden yararlanmış olmaktadır. Nasıl ki bir arının farklı farklı çiçeklerden polen aldığında üreteceği balın
kalitesi artıyor ise uzman öğretmenlik sistemiyle yetişen çocuklarımızın donanımları
ve başarıları da artmaktadır.
Çocuklar yeni uyarıcılar ile karşılaştıklarında
çevrelerinde tanıdık nesnelerin bulunmasını tercih ederler. Öğretmeninin
değişmesine rağmen sınıf arkadaşlarının aynı olması uyum sürecini
kolaylaştırır. Okul olarak tecrübelerimiz gereği bu değişikliğin yaratacağı
sonuçlara hazırlıklıyız. Uzman öğretmenlik sistemi okullarımızda başarılı bir
şekilde uygulanmaktadır.
İlkokulda,Türkçe, Matematik, Hayat bilgisi, Sosyal Bilgiler, Fen Bilimleri ve ödev derslerine sınıf
öğretmenleri girer. Sınıf öğretmenleri bir sonraki yıl öğrencilerini, o sınıf
düzeyinde uzmanlaşmış başka bir sınıf öğretmenine teslim eder. İngilizce,
seçmeli yabancı dil, sanat, spor, bilgisayar, satranç, drama ve oyun derslerine branş öğretmenleri girer.
Sınıf öğretmenliği sistemi daha çok ilkokulun aynı sınıf seviyesinde en az 3 veya 4 şube olduğunda uygulamaktayız. Anaokullarımızda olduğu gibi, öğretmenlerimizin belirli bir yaş grubunda uzmanlaşması, öğrencimizin o sınıf düzeyindeki kazanımlarını ciddi anlamda arttırmaktadır. Sınıf öğretmenliği sistemini Gölbaşı kampüsümüzde yıllardır başarı ile uygulanmaktadır.
Geleneksel olarak sınıf öğretmenliği toplumumuzun bir sorunudur. Eğer sınıf öğretmenleriniz alanında yeterli ve deneyimli ise, yani kurum sınıf öğretmenine güveniyor ise, öğrencinin "ÖĞRETMEN BAĞIMSIZ" bir eğitim alması, kurumun koyduğu kural ve disiplinlere göre yetişmesi en doğrusudur. Kaldı ki, bir ilkokul öğrencilerimiz sınıf öğretmeninden farklı çok sayıda öğretmen ile karşılaşmaktadır. Özellikle İngilizce öğretmenlerimiz, neredeyse sınıf öğretmenimiz kadar derse girmektedir.
Hayır, ayrılıyorlar.
Her gruptan iki ya da üç çocuk aynı sınıfta olacak şekilde tüm sınıflar yeniden oluşturulmaktadır. Oluşturulan gruplara yeni kayıtlı öğrenciler de katılmaktadır. Sınıfların oluşumunda öğrencilerin doğum ayları dikkate alınmaktadır.
Nesibe Aydın Okullarında öğrenciler
gelişimlerine göre sıralanmaz ya da kategorize edilmez. Her
öğrencinin bireysel hızının takip edilmesi ve ihtiyaçları doğrultusunda
bireysel çalışmalar ile desteklenmesi programımızın güçlü yanıdır. Gelişim ve Bilim Programı ile her
öğrencinin kendi potansiyeli içinde var olduğu inancı ile öğrencilerin bireysel
hızlarında çalışmalar yapılmaktadır. Amacımız öğrencilerin
sahip oldukları potansiyeli ortaya çıkartmaktır. Bu nedenle de gelişim gözlem formalarında
olduğu gibi öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına
yönelik GBP, müdür yardımcımız ve öğretmenler
tarafından oluşturulur ve öğrencilerle
kendileri için hazırlanan özel plan doğrultusunda çalışmalar bir ay boyunca
yürütülür. Ay boyunca uygulanan GBP her ayın sonunda
değerlendirilerek, yeni ay için yeni hedefler oluşturulur.
Ön görüşmelerimiz
müdür yardımcılarımız ve anasınıfı öğretmenimiz tarafından yapılmaktadır.
Eğitim uzmanları tarafından yaş grubu özellikleri dikkate alınarak hazırlanan çalışmalarla
öğrencilerin hazır bulunuşlukları gözlemlenmektedir. Yapılan ön görüşmede sayı,
şekil, renk, kavram bilgisi, dikkat ve çizgi çalışması ile ses farkındalığına
yönelik çalışmalar yapılmaktadır.
Yarım
gün eğitimimiz yoktur. Okullarımızda Milli eğitim müfredatı uygulanmakta olup,
bununla beraber öğrencilerimizin çok yönlü gelişimlerini sağlayacak; onları
spor yapmaya özendirecek, sanatsal, bilimsel, kültürel sosyal içerikli branş
derslerine yer verilmektedir. Tüm bunları yarım gün içine sığdırmak mümkün
değilidir.
Anaokullarımızda
48-71 aylık çocuklar için MEB okul öncesi eğitimi programı uygulanmaktadır. MEB
programı eğitim programımız çerçevesini oluşturur. Eğitim programız; sarmal ve
esnek yapısı sayesinde, öğrencinin ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillenir
ve bu bağlamda öğrenci merkezlidir.
Öğrencilerimizin ilgileri, ihtiyaçları ve
yaş grubu özellikleri doğrultusunda seçtiğimiz temalarla aylık programımız
oluşturulur. Ben, okulum, ailem temalarıyla başlayan aylık süreçlerimiz yıl
içinde yaşadığım çevre, uzay gibi konularla özelden genele doğru devam eder.
Her yaş grubunda
farklı temalar ele alınır ve 4 yaş grubunda ele alınan tema 5 yaşta farklı
içeriklerle daha ayrıntılı bir şeklide işlenmeye devam eder. Örneğin 4 yaş
grubunda çiftlik, vahşi, suda yaşayan hayvanlar ele alınırken, 5 yaş
gruplarında nesli tükenen hayvanlar ile ilgili çalışmalar yapılır. Yine 4 yaş
grubunda bitkilerin büyümesi ile ilgili çalışmalar yapılırken, 5 yaş grupları
ile çevre sorunlarının çözümü üzerine çalışmalar yapılmaktadır.
Anasınıflarımızda İngilizce öğretimi, eğitim programımızda
çok önemli bir yere sahiptir ve İngilizce dersleri, anadili İngilizce olan yabancı uyruklu öğretmenler tarafından
işlenmektedir. Uygulanan İngilizce programında öğrencilerin öğrendikleri
kelimeleri ve dil kalıplarını deneyimlemeleri sağlanır. Ezberden uzak çeşitli
tekrar ve gerçek yaşantılarında kullanımlarına bağlı olarak bu kavramları
öğrenmeleri hedeflenir. Örneğin “Ağır-Hafif” kelimelerini anlatmak için
İngilizce dersinde deney yapılır ve kelimeler tekrar edilir. Türkçe ve
İngilizce müfredatımız birbirine paralelidir. Bu sayede çocuk ana dilinde
bilmediği şeylerin İngilizce karşılıklarını öğrenmesi için zorlanmamış olur.
Anasınıfında okuma yazma
öğretmiyoruz. Fakat okuma yazmanın öncül becerilerini öğrencilerimize
kazandırılması için tüm çalışmaları yapıyoruz. Okuma için ses ve yazı
farkındalığının kazanılması, görsel ve işitsel algı gibi birçok farklı uygulama
ile öncül becerileri öğrencilere kazandırıyoruz. Ses farkındalığı
çalışmalarımızda öğrenciler sesleri hissetmeye, duymaya ve taklit etmeye
başlarlar. Bu beceriyi kazanmaları sonrasında takip eden süreçte diğer seslere
de bu becerilerini rahatlıkla genelleyebilirler. Bu bağlamda ilkokul sürecinde
okuma becerisi daha hızlı edinilmektedir. Yazma ile ilgili olarak el yazısının
temelini oluşturan birbirini takip eden, sarmal ve birbirini tekrar eden
çalışmalar yapılırken, bilek ve parmak kaslarının güçlendirilmesine yönelik
egzersizlere fazlasıyla önem verilir.
4 YAŞ:
Bu
yaş grubuna yönelik eğitim programımız öncelikle öğrencilerimize “sosyal bir
grubun parçası olma bilincini” kazandırmayı hedeflemektedir. Başkalarıyla
karşılıklı iletişim halinde olma, basit kurallara uyma gibi pek çok yeni sosyal
becerin öğrencilerimiz tarafından edinilmesi hedeflenmektedir.
Bunun
yanı sıra 4 yaş için hazırlamış olduğumuz eğitim programımız öğrencilerimizin
bu dönemde sayılar, renkler, şekiller, mekânda konum ve zaman gibi pek çok
kavramla tanışmasını ve bunları günlük yaşamda kullanmasını sağlama hedeflemektedir. 4 yas grubu öğrencilerimizin, özgüven sahibi olması, özdenetim
sağlaması, kendisine ve çevresine olan
saygısını geliştirmesi sağlanmaktadır.
5 YAŞ:
5
yas eğitim programımızın hedefi, ilkokula hazırlanan öğrencilerimizin akademik
yaşantılarının temelini oluşturacak, okuma yazmanın öncülü olan birçok beceriyi
kazandırmaktır.
Bu dönem de öğrencilerimizin;
- Dikkat, bellek, mantık
yürütme ve muhakeme etme becerileri desteklenirken, el-göz koordinasyonu ve
ince motor becerilerini geliştiren çalışmalara yer verilir.
Sosyal duygusal anlamda da
öğrencilerimizin karşılaştığı problemleri çözebilmeleri, ilkokul sürecine uyum
sağlamaları hedeflenmektedir. İlkokul birimi ile ortak
yürüttüğümüz çalışmalarda öğrencilerimize ses farkındalığı kazandırılırken,
öğrencilerimize okuma yazma öğretilmemektedir. AİLE KATILIM ETKİNLİKLERİ :
Eğitimde
bütünlüğü ve devamlılığı sağlamak ancak aile katılımları ile mümkündür.
Okulumuzun büyük önem verdiği aile katılım etkinlikleriyle velilerimiz
çocukları hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmekte, çocuklarını okul sürecindeki
sosyal ortamlarında gözlemleme fırsatı bulmakta,
öğretmenlerimizin çocuklarla etkileşimlerini görmekte, hangi yaşlarda hangi
davranışların daha uygun olduğu konusunda bilgi sahibi olmaktadırlar.
Öğrencilerimiz de kendilerini daha çok okulun bir parçası olarak hissetmekte ve
okula daha istekli gelmektedirler. Aile katılımı ile o hafta ya da o ay işlenen
tema ile ilişkili sınıfa davet edilen velimiz öğretmenlerimizin de yardımı ile
hazırladıkları herhangi bir etkinliği sınıf içinde gönüllü bir öğretmen gibi
uygular.
GEZİ ETKİNLİKLERİ:
Gezi
etkinliklerimizle, çocukların araştırma yapma, problem çözme ve olayı yerinde
gözlemleme ile doğrudan öğrenme gereksinimlerini karşılamak amacı ile çeşitli
çevre gezileri yapılmaktadır.
MUTFAK ETKİNLİKLERİ:
Mutfak
etkinlerimizin amacı; öğrencilerimiz temel el becerilerini, el göz
koordinasyonu gerektiren becerilerini geliştirmektir. Bununla birlikte
öğrencilerimiz dengeli beslenme alışkanlıklarını da kazanmaktadırlar.
TİYATRO VE DİĞER ETKİNLİKLER
(YAZAR İMZA GÜNLERİ, KONSERLER, DANS GÖSTERİLERİ, BAHAR ŞENLİKLERİ):
Okulumuzda
her ay yapılan tiyatro gösterilerinin yaş grubuna uygunluğu, yöneticilerimiz
tarafından yılın başında denetlenir. Bununla birlikte yazarlarımızla ve
alanında uzman konuklarımızla düzenlenen söyleşiler ve çeşitli kültürel
etkinliklere de programımızda yer veririz.
Öğrencilerimiz bir hafta
salon sporları yaparken diğer hafta da yüzme dersi yapacaktır. Yüzme
derslerimizde öğrencilerimiz sınıf arkadaşları ile havuzdan aynı zamanda
faydalanır. Yüzme dersine katılmak istemeyen öğrenciler ile farklı çalışmalar
(ödev, etüt saati vb.) planlanır.
4 - 12. Sınıflarımızda MEB müfredatına göre dersler
verilmektedir. Öğrencinin empati becerisi geliştirebilmesi, farklılıklara saygı
duyması, adil ve saygılı, hoşgörü ve sorumluluk sahibi olması gibi değerlere
ulaşması öncelikle iyi bir duygu eğitimi ile mümkündür. Öğrencilerimize,
duyguların farkında olma, duygularını beden ve sözlü olarak doğru bir şekilde
ifade etme amacıyla duygu ve değerler eğitimi verilir.
Okullarımızın şu anda başarıyla yürüttüğü hem akademik
çalışmaları hem de spor ve sanat çalışmalarını, Antalya'da da gerçekleştirmek
istiyor, Antalya’da çok güzel etki yaratacağını düşünüyoruz. Antalya'da hem özel
okul hem de devlet okulu öğrencileri, spor ve sanatta maalesef ulusal alanda
söz sahibi değiller. Eğitim politikamızın çok önemli bir unsuru,
öğrencilerimizin en az %70'ini lisanslı sporcu olarak yetiştirmektir. Antalya Okullarımızda eğitim alacak öğrenciler, hem hafta içi saatlerde, hem de hafta
sonu belirlenen günlerde, okul tesislerinde birçok farklı branşta, antrenörleri
eşliğinde spor kültürü kazanacaklar, okul ve kulüp takımlarımızda müsabakalara
katılacaklar ve çok kısa bir vadede ulusal alanda sportif başarılar
kazanacaklardır. Aynı zamanda, Sanat Akademimizin katkıları ile oluşturduğumuz
sanat eğitimi müfredatına bağlı olarak, öğrencilerimizin tamamı müzikte enstrüman
eğitimi alacak olup, piyano, keman, gitar vb. enstrümanlar ile performanslarını
sergileyecekleri temsiller ve organizasyonlarda görev alacaklardır. Spor ve
sanatın, eğitimdeki itici gücünden yıllardır istifade eden kurumlarımız, bu
konuda Antalya'da birçok yeniliğe imza atacaklardır.
Öğrencilerimiz
yemeklerini kendi yaş grubundaki arkadaşları ve öğretmenleri eşliğinde yemekhanede
yerler.
Yemek
zorunludur. Anasınıfı ve ilkokul öğrencileri kahvaltı, öğle yemeği ve ikindi
kahvaltısı alırlar. Ortaokul ve lise öğrencileri ise öğle yemeği alırlar.
Yemekler, okulumuz
ile anlaşmalı olan yemek firması tarafından gıda mühendisleri ve beslenme uzmanları denetiminde hazırlanır.
Her ay düzenli olarak, OKUL AİLE BİRLİĞİ üyelerimizin de katıldığı toplantılarda, AYLIK YEMEK MENULERİ titizlikle hazırlanır.
(Not: Özel durumları olan öğrencilerin yedikleri yemekler takip edilir. (Diyabet, ishal durumu, alerjik durumlar vb.)
Öğrencilerimiz okula
servis ile gelip giderler. Servislerimizde, öğrencilerimizin araca binmesine ve
araçtan inmesine yardımcı olan bir görevli bulunur. Velilerimiz okul
servislerinin, trafikte izleme (uydu servis takip) sistemi ile hangi güzergâhta olduğunu ve hızını her an
görüntüleyebilirler. Okul servislerimiz, sıkı güvenlik yönergeleri çerçevesinde
titizlikle yönetilir ve sık sık denetlenir.
- Anaokulumuzda 1 revir bulunmaktadır.
- Revirimizde doktor ve hemşire bulunmaktadır.
- Okullarımızda düzenli olarak sağlık taraması yapılmaktadır.
- Öğrencilerimizin sağlıkları ile ilgili her türlü veri, okul portal sistemine kaydedilir ve okul yöneticileri tarafından izlenir
- Okulumuzda, bir revir bulunur.
- Öğrencilerimizin sağlıkları ile ilgili her türlü veri, okul portal sistemine kaydedilir ve okul yöneticileri tarafından izlenir.
- Okulumuzda 1 revir bulunmaktadır.
- Revirimizde, 1 doktor ve 1 hemşire görev yapmaktadır.
- Öğrencilerimizin sağlıkları ile ilgili her türlü veri, okul portal sistemine kaydedilir ve okul yöneticileri tarafından izlenir.
Okulumuzda, bir sağlık ekibi görev yapar. Öğrencilerimizin sağlıkları ile ilgili her türlü veri, okul portal sistemine kaydedilir ve okul yöneticileri tarafından izlenir.
Kampüsümüzde;
- İlkokul, ortaokul ve lise binalarımızda birer adet olmak üzere toplam 3 revir bulunur.
- 1 doktor, 3 hemşire, 2 psikolog ve 1 diyetisyen görev alır.
- Acil durumlar için sürekli hazır, tam donanımlı ambulansımız bulunur.
- Öğrencilerimizin sağlıkları ile ilgili her türlü veri, okul portal sistemine kaydedilir ve okul yöneticileri tarafından izlenir.
Okulumuzda
haftasonu ve haftaiçi akşamları spor kulübü bünyesinde takımlara seçilen öğrencilerin
antremanları yapılır. Ayrıca ücretli bir spor okulu faaliyetimiz yoktur.
Okulumuzda müzik derslerinde branşlaşma yapılmaktadır.
Öğrencilerimiz gitar, keman ve piyano olmak üzere bir müzik aletini seçerler.
Ayrıca kulüp derslerimizde de bu müzik aletlerinden birini seçebilirler. Yani
bu eğitimler ders saatlerimiz içerisinde yapılır ve herhangi bir ücret talep
edilmez.
Okul
mağazamızdan velilerimiz tarafında satın alınır.
Hayır.
Okul bursumuz sadece eğitim ücreti üzerinden verilmektedir.
Nesibe Aydın Okulları öğrencisi olup, tamamlanan ders yılında okul spor takımlarında yeralan öğrencilerden, “ Milli Sporcu” belgesine sahip olanlar, takip eden öğretim yılı yönünden spor başarı bursu kapsamında değerlendirilmeye hak kazanırlar.
Okulumuza Giriş ve Bursluluk sınavında %100 ile %5 arasında değişen oranlarda burs verilmektedir.
Evet. Kayıtlı öğrencilerimiz de bir üst sınıfa geçerken “Okula Giriş ve Bursluluk Sınavımıza” katılır.
4.sınıftan 12. sınıfa kadar, Nesibe Aydın Okullarının düzenlediği sınavlarda, okulun belirlemiş olduğu burs kriterlerini yerine getirdiği tespit edilen öğrenciler, bir sonraki eğitim öğretim yılı için eğitim bursu almaya hak kazanırlar.
Nesibe Aydın Eğitim Kurumlarının ciddiyet ve disiplin ilkeleri temel alınarak oluşturulan eğitim felsefesi doğrultusunda amacımız, başarılı başarısız ayrımı yapmak değil, Nesibe Aydın yoğun programına uygun/uygun değil çalışmasını gerçekleştirmektir.
Her yıl okulumuza öğrenci alımını “OKULA GİRİŞ ve BURSLULUK SINAVI” ile yapmaktayız. Sınava giren öğrencilerin başarı ortalaması alınarak baraj puanını oluşturulmaktadır.
Anaokulu 4 ve 5 yaş, 1, 2 ve 3. sınıf grupları; Öncelik sırasına göre öğrencilerin doğum ayları, kız-erkek öğrenci sayısı dengesi ve ön görüşme esnasında edindiğimiz notlarla dengeli bir sınıf dağılımı yapıyoruz.
İlkokul 4.sınıf, Ortaokul ve Lise grupları; okul giriş sınavında alınan kayıt kabul baraj puanı ile e-okul ortalamalarını beraber değerlendirilip, kız - erkek öğrenci sayısı dengeleri gözetilerek oluşturulur.